Το Youtube κλείνει 7 χρόνια ζωής. Happy Days!

Marinos 21/05/2012 1
Το Youtube κλείνει 7 χρόνια ζωής. Happy Days!

Όταν μιλάμε για Internet, στους περισσότερους απο εμάς έρχεται στο μυαλό το Youtube μιας και τα δύο μεταξύ τους έχουν γίνει πραγματικά αλληλένδετα κομμάτια.

Το Youtube γιορτάζει τα 7 χρόνια ζωής και μας δίνει ένα βίντεο με όλα εκείνα τα στατιστικά που διψάει να μάθει ένας geek, όπως για παράδειγμα οτι τα βίντεο που γίνονταν stream καθημερινά απο το youtube.com το 2005, ήταν 8 εκατομμύρια και αμέσως τον επόμενο χρόνο αυτά διπλασιάστηκαν και έφτασαν τα 16 εκατομμύρια. Οτι το 2009, στο Youtube ανέβαιναν 20 ώρες βίντεο για κάθε ένα λεπτό που περνούσε. Οτι το 2009, ο αριθμός των βίντεο που γίνονταν stream κάθε ώρα έφτασε το 1 δις. Τα βίντεο που παίζονται μέσω mobile φτάνουν τα 600 εκατομμύρια…τη μέρα! Οτι το 2011, το Youtube.com έχει 800 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα (!). Το 2012, ο αριθμός των βίντεο που παίζονται κάθε μέρα μέσω της πλατφόρμας του Youtube φτάνουν πάνω απο τα 4 δισεκατομμύρια βίντεο και ο αριθμός αυτών που γίνονται upload φτάνει τις 72 ώρες για κάθε λεπτό που περνά!

Αν μη τι άλλο, το Youtube περνάει χαρούμενες μέρες και δείχνει σε όλους πως όλα είναι δυνατά, μιας και αυτή η ιδέα ξεκίνησε απο το garage του Chad Hurley, έγινε register τόσο απλά, όσο γίνεται για κάθε domain name εκεί έξω και έφτασε να αγοράζεται απο την Google και να είναι η No 1 πλατφόρμα Internet Video Streaming του πλανήτη.

Για τα 7 χρόνια του Youtube λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!

 


  • supermario

    Αν δεν υπήρχει το Youtube δεν θα υπήρχε “ελεύθερη εικόνα”… ελπίζω να παραμείνει έτσι, γιατι τα κανάλια πλέον είναι “πληρωμένα στρατιωτάκια”