Ασύρματο Internet απο τον ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα!

Marinos 06/03/2013 2
Ασύρματο Internet απο τον ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα!

Τελευταία υπάρχουν φήμες οι οποίες λένε πως ο ΟΤΕ ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα ασύρματο δίκτυο Internet σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσω διαφόρων χιλιάδων WiFi Spots που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία σε όλη την επικράτεια.Ο ΟΤΕ δεν έχει βγάλει κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά σύμφωνα με τις φήμες θα συνεργαστεί με δύο γίγαντες του χώρου, την γερμανική Deutsche Telecom που αριθμεί 2,5 εκατομμύρια Wifi spots σε ολόκληρη την Γερμανία αλλά και την Ισπανική Fon η οποία παρέχει στους 9 εκατομμύρια συνδρομητές της ειδικό router με το οποίο διαμοιράζουν το ασύρματο Internet σε άλλους Routers της εταιρίας και με αυτό τον τρόπο οι συνδέσεις Internet των συνδρομητών μεταξύ τους, γίνεται…κοινόχρηστες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η Cosmote ήδη ετοιμάζεται να εγκαταστήσει μερικές χιλιάδες WiFi spots παντού στην Ελλάδα και να διαμοιράσει το Internet στους συνδρομητές της αυτόματα και φυσικά δωρεάν.

Για να δούμε, μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο!

[via]


 • http://makeweb.gr/ Σωτήρης

  Χα χα, το 2005 είχα κάνει μια ομαδική εργασία στο πανεπιστήμιο, με θέμα το επιχειρηματικό σχέδιο μιας εταιρίας παροχής υπηρεσιών μέσω ασύρματης δικτύωσης, και ο επιβλέπων καθηγητής τότε το σνόμπαρε σαν κάτι το ανεφάρμοστο, ή κάτι που δεν θα πετύχει!

  Ποιός μπορεί να αμφισβητήσει σήμερα οτι το ίντερνετ βρίσκεται και θα βρίσκεται παντού, ακόμα και όπου δεν υπάρχουν καλώδια;

  Ήδη τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν αρχίσει να υπερφορτώνονται από την μεταφορά δεδομένων, και οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για την εκθετική αύξηση της χρήσης bandwidth.

  Άρα είναι θέμα χρόνου να παρουσιαστεί η εμπορική διάθεση WiFi σύνδεσης στο ίντερνετ, οπουδήποτε υπάρχουν κεραίες και …αέρας!

  • http://dailyfix.gr Marinos

   Το μόνο σίγουρο είναι οτι οι παλαιότερες γενιές είχαν κάπως οπισθοδρομικό μυαλό. Αν όχι όλοι οι περισσότεροι άνθρωποι της τότε εποχής.

   Το θέμα είναι πως ήρθε η σειρά μας να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Εκεί θα δείξουμε και την μαγκιά μας στο κάτω κάτω.

   Φρέσκες ιδέες θέλει η Ελλάδα και γρήγορα. Καμία χρονοτριβή. Μηδέν.