Κάποιες σκέψεις σχετικά με τον Tim Cook…

Marinos 16/12/2012 2
Κάποιες σκέψεις σχετικά με τον Tim Cook…

Buy Transoft AeroTURN Pro 5 32 bit, Cheapest Adobe InDesign CS5 mac 64 bit oem
Έχει περάσει αρκετός καιρός απο τη στιγμή που ο Steve Jobs μας άφησε. Οι Apple fans ανα τον κόσμο κυριολεκτικά έχασαν τον άνθρωπο που τους “καθοδηγούσε”. Ο Steve Jobs ήταν κάτι παραπάνω απο έναν CEO μίας τεράστιας εταιρίας όπως είναι αυτή της Apple. Ήταν leader. Έδειχνε τον δρόμο. Τελος. Πουλούσε ό,τι ήθελε γιατί ήξερε να το κάνει. Όχι οτι τα προϊόντα της Apple δεν ήταν καλά αλλά γιατί ο ίδιος είχε έναν μοναδικό τρόπο να τα πλασάρει, να δείχνει σε όλο τον κόσμο πόσο ενθουσιασμένος είναι με το x ή y προϊόν και πόσο καλύτερο είναι αυτό το προϊόν απο άλλα στην αγορά. Έδειχνε και περιέγραφε με απλό τρόπο στις παρουσίασεις του τους λόγους που η Apple είναι “διαφορετική” απο τους “άλλους”. Αυτά και πολλά άλλα ήταν ο Steve Jobs λοιπόν, ένας πανέξυπνος και συνάμα “ρομαντικός” tech freak που δεν σταματούσε να το δείχνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί.

Cheapest Adobe Dreamweaver CS5 32 bit software, Cheap VMware Fusion 3
Απο την στιγμή εκείνη λοιπόν τη σκυτάλη πήρε ο Tim Cook. Οι “οπαδοί” της Apple (αυτοί δηλαδή που ακολουθούσαν τον Steve Jobs “no matter what”) βρέθηκαν μπροστά σε έναν αρκετά “κρύο” άνθρωπο. Έναν ρεαλιστή, τεχνοκράτη CEO που αν και ήξεραν πως ήταν απευθείας επιλογή του “θεού τους”, του Steve Jobs δεν μπορούσαν να “χωνέψουν” (και ακόμα δεν μπορούν) έναν άνθρωπο που τις περισσότερες φορές αποφεύγει το “κέντρο της σκηνής”, που αποφεύγει τα πολλά φώτα και αντί για αυτό βγάζει τους συνεργάτες του μπροστά ωστε να δείξουν αυτοί τον δρόμο, που χρησιμοποιεί μία πιο “ξύλινη γλώσσα”, που δεν “ζεσταίνει την καρδιά τους”.

Buy 1Click DVD Movie 3 32 bit, Cheap MathWorks MatLab R2015b software
Οι φίλοι της Apple λοιπόν, αντί να ακολουθούν τον Tim Cook (όπως έκαναν με τον Jobs) προτίμησαν να στραφούν στα καθεαυτού προϊόντα της Apple και είναι ίσως η πρώτη φορά που οι Apple Fans ανα τον κόσμο ξέρουν απ’έξω και ανακατωτά τα specs του κάθε προϊόντος της Apple. Για την ακρίβεια κάποιοι απο αυτούς φαίνεται πως “ξύπνησαν” απο έναν βαθύ ύπνο που απλά τους έκανε να αγοράζουν… Oι Apple fans δεν αγαπούν τον Tim Cook, όπως αγαπούσαν τον Steve Jobs..ίσως απλά να τους αρέσει. Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, είναι ο Tim Cook αυτός που ανέβασε ακόμα περισσότερο την Apple οικονομικά. Είναι ο Tim Cook που κρατάει σταθερά το τιμόνι της ανάπτυξης για την Apple. Είναι ο Tim Cook που έχει επιτύχει στα οικονομικά της Apple και που φαίνεται πως είναι  ο καταλληλότερος άνθρωπος για αυτή τη θέση στην “μετά-Steve Jobs εποχή”. Μιλάμε για μία τόσο παράξενη κατάσταση, οπου σε κάνει να αναρωτιέσαι τελικά… “Ένας CEO πρέπει να είναι “αγαπητός” ή απλά να κάνει καλά τη δουλειά του και να είναι σταθερός στις κινήσεις που κάνει;”…

Cheap Autodesk Advance Steel 2017 64 bit, Purchase Microsoft Visual Studio Professional 2012 software
Με τα παραπάνω λοιπόν καταλήγουμε πως οι οπαδοί της Apple  ΔΕΝ σε αγαπάνε Tim… αλλά μάντεψε! Δεν πειράζει…καθόλου.


  • MacKostasR

    Πιστεύω πως χωρίς τον Steve Jobs η Apple δεν έχει μέλλον… sorry που το λέω αλλά τα δεδομένα αυτό δείχνουν. Ο Τim Cook απλά δεν μπορεί να οδηγήσει το καράβι της Apple… δική μου άποψη έτσι?

    • Θα μπορουσες να δικαιολογησεις τη θεση σου αυτη ομως;