Δυτική Ευρώπη: Το PC πέφτει, ο Mac ανεβαίνει

Marinos 16/11/2011 0
Δυτική Ευρώπη: Το PC πέφτει, ο Mac ανεβαίνει

Best price Nero 10 Multimedia Suite 32 bit oem, Purchase Apple Mac OS X 10.8 Mountain Lion mac 64 bit oem
H εταιρία Gartner που ασχολείται με έρευνες διαφόρων αγορών, στην τελευταία έρευνα που έκανε όσον αφορά τις πωλήσεις υπολογιστών στην Δ.Ευρώπη βρέθηκε μπροστά σε κάποιες πληροφορίες και δεδομένα που θα σας εκπλήξουν. Σύμφωνα με την έρευνα οι προσωπικοί υπολογιστές (PC) δείχνουν πτώση στις πωλήσεις της τάξης του 11.4% για κάθε χρόνο που περνάει!

Where to buy Alien Skin Exposure 5 64 bit software, Best price Autodesk AutoCAD Design Suite Ultimate 2016
“Τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τετράμηνο του 2011 δεν είναι τόσο ευχάριστα για τη βιομηχανία PC, καθώς η συγκεκριμένη χρονική περίοδος συνήθως παρουσιάζει αυξημένη κίνηση λόγω των πωλήσεων υπολογιστών σε μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά”

Discount Xilisoft HD Video Converter 6 mac 32 bit, How to buy ElectrodeWorks 2014 32 bit
Με αυτά τα λόγια, ο Meike Escherich (επικεφαλής της έρευνας) δείχνει το μέγεθος της ζημιάς στον χώρο των PC Desktops και τονίζει την παράξενη τροχιά προς τα κάτω που έχει πάρει η αγορά PC και δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό. Για το ίδιο χρονικό διάστημα οι πωλήσεις laptop έχουν μειωθεί κατα 12.6% και των netbooks κατα 40% (!). Πρόσφατα η HP είχε δηλώσει πως θα αποσυρθεί απο την αγορά των PCs αλλα την τελευταία στιγμή ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να κατασκευάζει. Τώρα μπορούμε να δούμε καθαρά για ποιό λόγο ήταν έτοιμη να τα παρατήσει, αφου στην ίδια έρευνα φαίνεται πως αν και έχει κερδίσει 1% παραπάνω απο ολόκληρη την πίτα της PC αγοράς ταυτόχρονα έχει χάσει το 7.5% του ποσοστού των αποστολών, κάτι που φυσικά και δεν αφήνει ικανοποιημένους τους ιθύνοντες της εταιρίας. Για την ιστορία, να πούμε πως η HP κρατάει το 22.7% της αγοράς PC και δεύτερη έρχεται η Acer με ποσοστό 15.2%

Cheapest Autodesk Maya 2012, Download Imagineer Systems mocha Pro v3.1 oem
Στην απέναντι όχθη, στην Apple, υπάρχουν χαμόγελα και αυτό γιατί τον τελευταίο χρόνο το ποσοστό των αποστολών για Mac υπολογιστές έχει ανέβει κατα 19.6% και το συνολικό ποσοστό στην αγορά υπολογιστών έχει ανέβει και αυτό απο το 5.7% στο 7.8%! Βέβαια όλα αυτά τα στοιχεία λογικά έχουν διαμορφωθεί και λόγω των tablets και ειδικά του iPad 2 οπου οι αριθμοί σίγουρα θα προκαλούν δέος. Τα tablets δεν πήραν μέρος στην μέτρηση.

[via]