Το νέο Nokia 808 PureView είναι μία κατηγορία απο μόνο του!

Marinos 28/02/2012 3
Το νέο Nokia 808 PureView είναι μία κατηγορία απο μόνο του!

Το νέο Nokia 808 Pureview ήρθε για να αλλάξει τον χάρτη των κινητών τηλεφώνων και συγκεκριμένα των “έξυπνων” τηλεφώνων. Με οπτικά Carl Zeiss και 41 megapixels (που σημαίνει 38 “πραγματικά” megapixels) οπτικής ευχαρίστησης. Με τέτοιο zoom θα μπορούμε πλέον να βλέπουμε λεπτομέρειες που ποτέ δεν μπορούσαμε να δούμε στις ψηφιακές μας φωτογραφίες. Το νέο Nokia 808 δημιουργεί απο μόνο του μία νέα κατηγορία smartphones που τελικά ίσως θα πρέπει να συγκρίνονται πλέον και με πραγματικές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Η Nokia με το PureView δίνει μία ξεχωριστή βαρύτητα στις φωτογραφίες μας και με απλά ελληνικά, με αυτή τη λειτουργία, επεξεργάζεται πολλά μικρά pixels και φτιάχνει ένα πολύ καλής ποιότητας pixel που στο σύνολο του μαζί με τα υπόλοιπα pixels βγάζει ένα πολύ πιό smooth και όμορφο αποτέλεσμα.

Στα σωθικά του, το Nokia 808 PureView κρύβει έναν επεξεργαστή που τρέχει στο 1.3GHz, 16GB μνημης (που μπορεί να φτάσει τα 48GB με την SD Card) και η οθόνη του είναι μία 16:9 nHD (640 x 360 pixels) AMOLEDc 16.7 million colours οθόνη με Corning® Gorilla® Glass που σημαίνει πως μπορεί να αντέξει (σχεδόν) τα πάντα. Με λειτουργικό το Symbian Belle, το Nokia 808 έχει όριο ανάλυσης στην οθόνη του τα 640 x 360 pixels (τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε).

Η Nokia αλλάζει το smartphone και το εισάγει στην κατηγορία των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, το θέμα όμως είναι αν θα πετύχει τελικά αυτό το εγχείρημα και αν τελικά οι χρήστες φωτογραφικών μηχανών θα αλλάξουν την SLR ψηφικαή τους για ένα smartphone. Ο χρόνος θα δείξει αν και οι προσδοκίες της Nokia φαίνεται να είναι μεγάλες.

 


  • pantelis

    Δεν ξέρω εσείς τί λέτε, εμένα πάντως με έχει τρελάνει το συγκεκριμένο κινητό. Ειδικά η κάμερα φυσικά μιας και έχω τρέλα με την φωτογράφηση. Το μόνο “μελανό” σημείο, το Belle… που δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

  • http://dailyfix.gr UltraX

    Απο άποψη τεχνολογίας (φακός-οπτικά) είναι ό,τι καλύτερο αυτή τη στιγμή. Απλά δεν ξέρω αν τελικά ο κόσμος θα ενδιαφερθεί για κινητά-φωτογραφικές και αν τελικά η ποιότητα θα είναι (έστω) η ίδια.

  • XrhstosG3

    Πολύ με τρώει εδώ και μέρες το συγκεκριμένο κινητό. Έχω δεί σχεδόν ότι υπάρχει στο internet για αυτό και σκέφτομαι να το χτπήσω όταν έρθει ελλάδα.! οι φωτογραφίες που βγάζει είναι απο άλλο πλανήτη έτσι?