Νέο Samsung Chromebox με facelift και χρήματα για πέταμα

Marinos 03/01/2013 2
Νέο Samsung Chromebox με facelift και χρήματα για πέταμα

Μερικές φορές οι μεγάλοι κατασκευαστές θα πρέπει να σταματήσουν για ένα δευτερόλεπτο και να πούν στον εαυτό τους :

“Για περίμενε, μήπως οι καταναλωτές δεν είναι τόσο ανόητοι afterall;”

Νέο (;) Chromebox απο την Samsung που το μόνο καινούργιο που έχει επάνω του είναι το περίβλημα και…τα extra χρήματα που θα πρέπει να βγάλεις απο το πορτοφόλι σου. Το hardware παραμένει το ίδιο, για το κουτάκι που τρέχει Chrome OS και είναι μικρό σαν Apple TV (ίσως και μικρότερο).

Ωραία ιδέα σαν υλοποίηση, ένα ωραίο μικρό κουτάκι που το έχεις συνδεδεμένο όπου θέλεις, τρέχει όλες τις cloud-based εφαρμογές στο Internet (όπως Chrome, Twitter,Facebook,Dropbox κ.α.), αναπαράγει βίντεο και κάνει ένα σωρό άλλα καλούδια, με νέο άσπρο πλαστικό shell, μίνιμαλ, που ταιριάζει στην εποχή μας αλλά μέχρι εκεί. Το hardware παραμένει το ίδιο (!).

Το XE300M22-B01US (αυτό είναι το νέο μοντέλο) είναι εξοπλισμένο και αυτό με επεξεργαστή 1.9GHz Intel Celeron B849, μνήμη 4GB, 6 x USB Ports και SSD 16GB και είναι ολόιδιο με το Samsung Series 3 Chromebox του προηγούμενου έτους. Το μόνο που αλλάζει εδώ είναι το κόστος που (τουλάχιστον για την ώρα) οπου στην Αγγλία κοστίζει €355.

Μετά απο αυτό τί πιό έξυπνη κίνηση απο το να αγοράσεις το προηγούμενο μοντέλο με κόστος περίπου €250 (ίσως και λιγότερο). Αχ Samsung…αχ…

[via]


  • Periklis

    Ούτε καν ήξερα πως υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν είναι κακό! Για κάποιον που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για social networking και για Skype/Messenger κτλ. είναι μία πολύ καλή ιδέα!

    • http://dailyfix.gr UltraX

      Ναι αλλά το νέο Chromebox της Samsung δυστυχώς δεν έχει καμμία διαφορά με το προηγούμενο. Οπότε ουσιαστικά δίνεις περισσότερα χρήματα για το παλαιότερο μοντέλο..! :)