Intel AppUp, App Store για ό,τι gadget περιέχει Atom

Marinos 23/09/2010 0
Intel AppUp, App Store για ό,τι gadget περιέχει Atom

Το νέο “κατάστημα” της Intel άνοιξε και σας περιμένει. Πιό συγκεκριμένα, περιμένει αυτούς που έχουν αγοράσει οτιδήποτε gadget περιέχει Intel Atom επεξεργαστή. Αυτό σημαίνει πως το νέο App Store της Intel θα φιλοξενεί και θα πουλάει εφαρμογές για το μελλοντικό MeeGo κινητό σου, για το netbook σου (με Intel Atom επεξεργαστή πάντα), για τα μελλοντικά netbooks που θα περιέχουν τους νέους Dual Core Atom επεξεργαστές και γενικότερα για όποια συσκευή και gadget κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή (ή που ΘΑ κυκλοφορήσει) στον πλανήτη Γή και θα απολαμβάνει την ισχύ του Intel Atom επεξεργαστή, είτε είναι αυτό αυτοκίνητο, ψυγείο, πλυντήριο που ουσιαστικά θα κάνει χρήση του Intel Atom. Στο νέο αυτό App Store οι Developers θα παίρνουν το 70% της τιμής που θα ορίζουν για την εφαρμογή τους και η Intel το άλλο 30% ωστε να καλύπτει τα έξοδα για την συντήρηση των servers και γενικά για την συντήρηση του όλου εγχειρήματος.

Ακολουθεί η Press Release της Intel με τα αντίστοιχα ενημερωτικά λογάκια :

Κατά την ομιλία της στο Moscone Center West του Σαν Φρανσίσκο, η κ. James περιέγραψε συνοπτικά το πώς η ενσωμάτωση ειδικά σχεδιασμένου λογισμικού στις διάφορες πλατφόρμες hardware θα σπρώξει την απόδοση των συστημάτων σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ θα επιτρέψει τη δημιουργία καινοτομικών τρόπων χρήσης για το σύνολο των συσκευών που εντάσσονται στην κατηγορία των προσωπικών υπολογιστικών μηχανών – από τα PC και τα smart phones, μέχρι τα tablets, τα αυτοκίνητα, αλλά και μια σειρά καταναλωτικών συσκευών με σύνδεση στο Ίντερνετ.

Τονίζοντας τη σημασία που έχει για το χρήστη η απρόσκοπτη συνεργασία συσκευών με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, η κ. James ανακοίνωσε τα εγκαίνια του Intel® AppUpSM, ενός ηλεκτρονικού καταστήματος που ειδικεύεται στις εφαρμογές για netbooks. Το Intel AppUp διαθέτει, δωρεάν ή προς πώληση, εφαρμογές σχετικές με την ψυχαγωγία, την κοινωνική δικτύωση, το gaming και την παραγωγικότητα, οι οποίες έχουν προσαρμοστεί στα χαρακτηριστικά ενός netbook και τις διαστάσεις της οθόνης του. Με σκοπό να μπορέσει να προωθήσει νέες εφαρμογές που οι υποψήφιοι πελάτες πιθανόν να προσπεράσουν, το Intel AppUp τους ενθαρρύνει να δοκιμάζουν ό,τι τους ενδιαφέρει, υιοθετώντας το μοντέλο “try before you buy”. Η παρουσίαση του Intel AppUp συνδυάστηκε με την ανακοίνωση της έναρξης διάθεσης των AIR εφαρμογών της Adobe*, καθώς επίσης και διάφορων άλλων εφαρμογών από εταιρείες όπως η Accuweather*, η Barnes & Noble*, η Funkitron*, η Gibson Guitars*, η iWin*, η Kaplan*, η KONAMI*, και η Lifetime*.

Επίσης η κ. James ανακοίνωσε τη συνεργασία του Intel AppUp με τη Best Buy*, καθώς και με τα καταστήματα Dixons* στη Μ. Βρετανία και Croma στην Ινδία, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια της Intel να απευθυνθεί στην παγκόσμια κοινότητα των κατόχων netbooks. Οι συμφωνίες αυτές προβλέπουν το ντύσιμο καταστημάτων στα χρώματα του Intel AppUp, την εγκατάσταση διαφόρων εφαρμογών στα netbooks που πωλούνται από τις αλυσίδες αυτές, και τη δυνατότητα όσων ήδη κατέχουν ένα netbook να κατεβάζουν τις εφαρμογές που τους ενδιαφέρουν από τα site των εταιρειών αυτών. Παράλληλα, η κ. James ανακοίνωσε το σχέδιο της ASUS, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο 2010 να εγκαθιστά στα netbook της το ‘asus app store’, το οποίο αποτελεί τη δική της εκδοχή του Intel AppUp.

Στη συνέχεια της ομιλίας της η κ. James επεσήμανε το Intel AppUp Developer Program, ένα πρόγραμμα το οποίο, μέσα από πρωτοβουλίες σαν το Intel Million Dollar Development fund, φιλοδοξεί να αποτελέσει το όχημα που θα οδηγήσει σε νέες καινοτομικές εφαρμογές για τους χρήστες, αλλά και σε νέες πηγές εισοδήματος για τους ανεξάρτητους προγραμματιστές και δημιουργούς λογισμικού. Ο κ. Rick Vanner της εταιρείας The Game Creators αναδείχτηκε νικητής στην κατηγορία “Most Innovative Application” του διαγωνισμού Intel Atom Developer Challenge, χάρη στο παιχνίδι του με τίτλο “Goals.” Η κ. James παρουσίασε επίσης το “On Intel AppUp”, έναν ISV identifier που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους developers στην καλύτερη προώθηση των εφαρμογών τους μέσα από το Intel AppUp.

Η κ. James παραδέχτηκε ότι η απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών λειτουργικών αποτελεί μια μόνον από τις παραμέτρους της εξίσωσης. Τα λειτουργικά ανοικτής πλατφόρμας του Linux Foundation, όπως το MeeGo των Intel και Nokia, επιτρέπουν στους προγραμματιστές να είναι δημιουργικοί, εφευρετικοί και καινοτόμοι. Η κ. James αναφερόμενη στην πορεία του MeeGo, τόνισε τη συμβολή κορυφαίων εταιρειών του κλάδου στην εξέλιξη του, κι επεσήμανε την πληθώρα συσκευών κι εφαρμογών που χτίζονται με βάση το συγκεκριμένο λειτουργικό. Η παρουσίαση του MeeGo Web runtime, η οποία τοποθετείται μέσα στον Οκτώβριο, αναμένεται να απλοποιήσει ακόμη περισσότερο την ανάπτυξη εφαρμογών για συσκευές MeeGo. Τέλος, εκπρόσωπος της Amino, πρωτοπόρου στις εφαρμογές Internet TV, ανέβηκε στο βήμα μαζί με την κ. James και προχώρησε στην παρουσίαση του πώς σχεδιάζει η εταιρεία του να εκμεταλλευτεί την ευελιξία και τον ανοικτό χαρακτήρα του MeeGo για να προσφέρει νέες καινοτομικές υπηρεσίες smart TV.