Η NASA δημιουργεί τον πρώτο τοπογραφικό χάρτη του Τιτάνα

Marinos 26/05/2013 0
Η NASA δημιουργεί τον πρώτο τοπογραφικό χάρτη του Τιτάνα

Purchase Adobe Audition CC 2015 mac oem, Cheap Corel PhotoImpact X3 software
Έγινε και αυτό. Με τη βοήθεια του διαστημοπλοίου Cassini, η NASA κατάφερε να καταγράψει μέσα σε 9 χρόνια τον τοπογραφικό χάρτη του Τιτάνα ο οποίος είναι το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου. To Cassini έπειτα από αλλεπάλληλα flyby πάνω απο την επιφάνεια του Τιτάνα ήταν πλέον σε θέση να δημιουργήσει τον χάρτη που χρειάζονταν οι επιστήμονες που ασχολούνται με τον ίδιο τον Τιτάνα και οι οποίοι βρίσκουν πως είναι άκρως ενδιαφέρον λόγω του δυναμικού του κλίματος ωστε να καταλάβουν τον μηχανισμό της ζωής έτσι όπως ήταν στο αρχικό της στάδιο.

Buy Microsoft Office Visio Professional 2007 32 bit, Artlantis Studio 5 32 bit best price
Ο Ralph Lorenz, μέλος της ομάδας του Cassini δήλωσε πως “Ο Τιτάνας έχει τόσο ενδιαφέρουσα κινητικότητα, όπως κινούμενα υγρά και κινούμενες άμμους. Αλλά για να μπορέσουμε να καταλάβουμε αυτές τις διαδικασίες πρέπει να καταλάβουμε πως λειτουργεί το έδαφος. Με το να καταλάβουμε πως λειτουργεί το τερέν θα μπορέσουμε να μάθουμε πώς μπορεί να λειτουργήσει κατ’επέκταση και όλο το δυναμικό αυτό σύστημα. Όπως η ατμόσφαιρα της Γής, έτσι και του Τιτάνα περιέχει nitrogen αλλά τα υγρά και τα αέρια του Τιτάνα είναι φτιαγμένα απο μεθάνιο και άλλα οργανικά χημικά τα οποία είναι υπεύθυνα για τον μηχανισμό μίας πολύπλοκης μορφής ζωής.”

Cheap Autodesk AutoCAD 2009 32 bit, Cheap Chief Architect Premier X6 32 bit
Με το να μπορέσουν οι επιστήμονες να μελετήσουν τον συνδιασμό ατμόσφαιρας και εδάφους του Τιτάνα θα τους βοηθήσει να μάθουν περισσότερα σχετικά με την ανάπτυξη της ζωής στα πρώιμα στάδιά της.

 

[via]