Το MeeGo πέθανε, ζήτω το Tizen!

Marinos 29/09/2011 0
Το MeeGo πέθανε, ζήτω το Tizen!

Η Intel έβαλε και επίσημα ταφόπλακα στο πολυσυζητημένο MeeGo και έρχεται να ταρακουνήσει (;) τα νερά, με ένα νέο φιλόδοξο Project που με αυτό ελπίζει να κατακτήσει μεγάλο κομμάτι της πίτας της αγοράς των συσκευών όπως tablets, intelligent TVs, smartphones και συστήματα ψυχαγωγίας για το αυτοκίνητο.

Το όνομα αυτού, Tizen και η βάση στην οποία θα λειτουργεί, το Linux. Έτσι, το Linux Foundation θα “φιλοξενήσει” το πολλά (κατα την Intel) υποσχόμενο Tizen με την ίδια την Intel αλλα και την Samsung να είναι οι βασικοί “ηγέτες” του όλου εγχειρήματος. Το Tizen θα βασίζεται περισσότερο σε HTML5 μιας και η ίδια η Intel υποστηρίζει πως “το μέλλον βρίσκεται ακριβώς εκεί, στην HTML5”.

Βέβαια, οι εφαρμόγες που τρέχουν σε MeeGο θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται αν και η Intel παροτρύνει τους Developers να μεταπηδήσουν και να ψαχτούν περισσότερο με το νέο Tizen. Συσκευές με εγκατεστημένο το Tizen θα πρέπει να περιμένουμε στο πρώτο τετράμηνο του 2012. Θα στεφθεί με επιτυχία το όλο εγχείρημα; Δεν ξέρουμε, αλλα πραγματικά αξίζει να το παρακολουθήσουμε.

[via]