Το iPhone 4S εκπέμπει τριπλάσια ακτινοβολία απο το Galaxy S3!

Marinos 23/07/2012 0
Το iPhone 4S εκπέμπει τριπλάσια ακτινοβολία απο το Galaxy S3!

Purchase autodesk autocad 2010
Ζούμε σε μία εποχή οπου οι αριθμοί παίζουν σημαντικό ρόλο. Σε “πόσα” GHz είναι χρονισμένος ένας επεξεργαστής ενός smartphone, με “πόσα” gigabytes μνήμης είναι εξοπλισμένο, τί ανάλυση έχει η οθόνη, “πόσο” ζυγίζει, “πόσα” μέσα ασύρματης επικοινωνίας έχει κ.ο.κ. Μέσα σε αυτούς τους αριθμούς όμως, μας διαφεύγει πάντα ένας (τουλάχιστον για τους περισσότερους απο εμάς)…και είναι ο αριθμός SAR (Specific absorption rate ή με απλά ελληνικά, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπει ένα κινητό τηλέφωνο στο σώμα μας) που πραγματικά, είναι και ο πιό σπουδαίος.

Cheap Autodesk Revit Architecture 2015
Ο αριθμός SAR έχει αντίκτυπο στο μεγαλύτερο αγαθό που μπορούμε να έχουμε σε αυτή την ζωή και δεν είναι κάτι άλλο παρα η ΥΓΕΙΑ μας. Οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες μπορούν να προκαλέσουν στον ανθρώπινο οργανισμό πολλές ανωμαλίες, μέχρι και τον θάνατο.

How to buy Autodesk Revit Architecture 2015
Σε μία έρευνα που έγινε απο την εταιρία Tawcon μέσω μίας ειδικής εφαρμογής, τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα. Και αυτό γιατι ένα smartphone που έχει κάνει θραύση παγκοσμίως και δεν είναι άλλο απο το πασίγνωστο κινητό τηλέφωνο της Apple, το iPhone 4S βρέθηκε να εκπέμπει αρκετά μεγάλους αριθμούς ακτινοβολίας. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ακτινοβολίας (SAR) για τα κινητά τηλέφωνα είναι τα 1.6 W/kg, με το iPhone 4S να εκπέμπει 1.1 W/kg (!).Μάλιστα, στο infographic που θα δείτε και παρακάτω, μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση για το (κατα πολλούς) “φτηνιάρικο κινητό” της Samsung, το Galaxy S3 το οποίο είναι και ο μεγαλύτερος αντίπαλος του iPhone 4S εκπέμπει το 1/3 της ακτινοβολίας του δεύτερου, με το SAR να φτάνει μόλις τα 0,34 W/kg.

Autodesk AutoCAD Architecture 2014 64 bit software
Θα μου πείτε “οκ, μα ο αριθμός SAR είναι κάτω του μέγιστου επιτρεπόμενου ορίου”. Ναι, αλλα θα πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε πως όσο μεγαλύτερος είναι αυτός ο αριθμός, τόσο περισσότερο ρισκάρουμε την υγεία μας.

Adobe Audition CC 2015
Ας βάλουμε λοιπόν όλοι μας σαν πρώτο μέτρο σύγκρισης μεταξύ των διαφόρων high-end smartphones, την ποσότητα ακτινοβολίας (SAR) του καθενός, ωστε και οι ίδιοι οι κατασκευαστές να το λαμβάνουν καλύτερα υπόψιν στις μελλοντικές τους συσκευές. Αυτός ο αριθμός αξίζει περισσότερο απο κάθε spec. 😉

[via]