500.000+ υπολογιστές Mac μολυσμένοι με trojan!

Marinos 07/04/2012 0
500.000+ υπολογιστές Mac μολυσμένοι με trojan!

Cheap Autodesk Inventor Professional 2009 64 bit oem, Cheap Autodesk AutoCAD Mechanical 2009 32 bit software
Οι “καλές εποχές” για τους χρήστες Mac έφυγαν ανεπιστρεπτί και οι φράσεις “είμαι ήσυχος γιατι οι Mac δεν προσβάλλονται απο ιούς” έχουν εκλείψει. Σίγουρα οι υπολογιστές της Apple βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα απο αυτούς με Windows μιας και το κομμάτι της πίτας στην παγκόσμια αγορά είναι ακόμα μηδαμινό μπροστά σε αυτό των Windows PCs.

Buy Autodesk AutoCAD Architecture 2014 64 bit, How to buy Adobe Acrobat 3D software
Η Ρώσικη εταιρία Dr. Web η οποία δημιουργεί anti-virus λογισμικό, μέσα από έρευνα που διενήργησε κατέληξε στο συμπέρασμα πως παραπάνω απο μισό εκατομμύριο υπολογιστές Mac, με εγκατεστημένο (ποιό άλλο) το λειτουργικό της Apple, το Mac OS X έχυν προσβληθεί με το trojan που ακούει στο όνομα Flashback. Σύμφωνα με την εταιρία, οι υπολογιστές αυτοί έχουν προσβληθεί λόγω ενός security vulnerability του ίδιου του λειτουργικού για το οποίο υπεύθυνη είναι η Apple. Αυτό προκύπτει απο το update που δημιούργησε η Apple για ένα θέμα ασφάλειας που προέκυψε με τον Flash Player. Η Adobe είχε δημιουργήσει ήδη το update αλλά η Apple έκρινε σωστό να δημιουργήσει ένα δικό της update και να το διαθέσει μέσω του Software Update του Mac OS X. Το update διατέθηκε με καθυστέρηση 8 ολόκληρες εβδομάδες, το λάθος έγινε και έτσι αυτή τη στιγμή οι προσβεβλημένοι Mac είναι σε θέση να μπορούν να ελεγχθούν remotely και να αποτελέσουν (ο καθένας απο αυτούς) ένα ζόμπι σε τυχόν botnet που θα δημιουργηθεί απο τον δημιουργό του ιού.

Buy CorelCAD 2015, Discount Autodesk InfraWorks 2015 oem
Φαίνεται λοιπόν πως όσο η Apple πουλάει περισσότερους Mac τόσο περισσότερο αυξάνεται και ο κίνδυνος για να δημιουργηθούν νέοι ιοί για το Mac OS X. Καλά θα κάνουν λοιπόν να προσέχουν περισσότερο απο εδώ και στο εξής εκεί στο Cupertino γιατί θέλοντας και μη οι ιοί για τους Mac είναι εκεί έξω και παραμονεύουν. Οι Mac τελικά δεν είναι και τόσο άτρωτοι.

[via]