To VDSL έφτασε και στην Ελλάδα, μάθε τιμές για κάθε εταιρία!

Marinos 27/11/2012 6
To VDSL έφτασε και στην Ελλάδα, μάθε τιμές για κάθε εταιρία!

Επιτέλους, VDSL στην Ελλάδα! Απο τις 26 Νοεμβρίου οι εταιρίες/πάροχοι Internet στην Ελλάδα, είναι σε θέση να προσφέρουν υπερυψηλές ταχύτητες Internet έως και 50Μbps μέσω της νέας VDSL τεχνολογίας! Αν και στο εξωτερικό οι αντίστοιχες υπηρεσίες είναι σχετικά φθηνές, δεν θα πρέπει να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός πως εδώ στην Ελλάδα, το VDSL και οι ταχύτητες που προσφέρει αυτή η τεχνολογία θα “τσούξουν” πολύ περισσότερο τις τσέπες των Ελλήνων απο αυτές των Ευρωπαίων. Πάμεόμως να δούμε κάθε έναν πάροχο ξεχωριστά.

 

 

 

 

 

 

Για την Forthnet τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Όποιος είναι ήδη χρήστης ενός οποιουδήποτε πακέτου Broadband Internet υπηρεσιών ή Double Play (μαζί με τηλεφωνία δηλαδή) προσθέτοντας άλλα 10 ευρώ στο λογαριασμό του για κάθε μήνα θα μπορεί να απολαμβάνει ταχύτητες VDSL 50Mbps. Μπορείτε να μπείτε στο επίσημο site της Forthnet και να δείτε τα πακέτα και να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ VDSL ΑΠΟ ΤΗΝ FORTHNET

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Forthnet
H Forthnet, η εταιρία που έφερε το Internet στην Ελλάδα, πιστή στη δέσμευση της για συνεχή καινοτομία και διαρκή εξέλιξη των υπηρεσιών της, διπλασιάζει σήμερα τις ταχύτητες πρόσβασης στο internet με την εισαγωγή της τεχνολογίας VDSL.

Με διαρκείς επενδύσεις στο ιδιόκτητο τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο εισάγει τεχνολογίες αιχμής και προσφέρει την απόλυτη εμπειρία broadband με ακόμη πιο γρήγορο internet, που φτάνει τα 50 Μbps.Τώρα, με τη νέα τεχνολογία VDSL, η Forthnet δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να κατεβάζουν και να ανεβάζουν τα πάντα με διπλάσιες ταχύτητες βελτιώνοντας κατακόρυφα την αίσθηση της χρήσης του Internet. Έτσι όλοι μέσα στην οικογένεια μπορούν να χρησιμοποιήσουν ταυτόχρονα μια σειρά από εφαρμογές που απαιτούν υψηλό bandwidth, ενώ είναι έτοιμοι να υποδεχθούν όλες τις νέες χρήσεις του Internet και ιδίως αυτές που προκύπτουν από την σύγκλιση τηλεπικοινωνιών και ψυχαγωγίας, απολαμβάνοντας μια μοναδική εμπειρία.Όλες οι broadband  υπηρεσίες  που προσφέρει σήμερα η Forthnet σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές καθώς και οι εκπληκτικές προσφορές συνδυασμού τους με τις Nova υπηρεσίες διασκέδασης, μπορούν να αναβαθμιστούν σε υπερυψηλές ταχύτητες VDSL έως και 50 Mbps, μόνο με 10€ επιπλέον. Στην Forthnet οι ταχύτητες ανεβαίνουν, οι τιμές μένουν χαμηλά.

Η διάθεση υπηρεσιών με τεχνολογία VDSL, ξεκινά από την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012, σε όλες τις μεγάλες πόλεις αλλά και σε πολλές ημιαστικές περιοχές της Ελλάδας, δίνοντας την δυνατότητα πρόσβασης με ταχύτητες έως 50 Mbps σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας μας.

Για να ελέγξετε την διαθεσιμότητα πρόσβασης σε τεχνολογία VDSL μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.forthnetgroup.gr/wizard

 

 

 

 

Η Cyta προσφέρει και αυτή με την σειρά της πακέτα Internet αλλά και Double Play με στόχο τους οικιακούς αλλά και τους επαγγελματίες πελάτες. Τα πακέτα της ξεκινούν απο τα 37€ (35Mbps/3Mbps) έως και τα 45€ (για ταχύτητες 50Mbps/10Mbps) αντίστοιχα ενώ για τους επαγγελματίες πελάτες θα πρέπει να προσθέσετε στις παραπάνω τιμές και 3€ ακόμα για το κάθε πακέτο.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ VDSL ΑΠΟ ΤΗΝ CYTA

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Cyta

 εταιρεία παρέχει πρώτη στην Ελλάδα τη δυνατότητα ακόμη πιο γρήγορης πρόσβασης
στο διαδίκτυο, σε ένα ολοκληρωμένο προϊόν 2play

Η Cyta Ελλάδος παρέχει πρώτη στην Ελλάδα, πολύ πριν από την αναμενόμενη μαζική διάθεση στην αγορά, υπηρεσίες VDSL οι οποίες προσφέρουν ταχύτητες μέχρι και 50Mbps! Συγκεκριμένα, μέσω της τεχνολογίας VDSL2, οι επιλογές της υπηρεσίας 2play (Internet & Σταθερή) και 1play (Internet) από τη Cyta διευρύνονται σημαντικά με την ενσωμάτωση δύο νέων ταχυτήτων έως 35Mbps και έως 50Mbps. Εξίσου αυξάνονται και οι ταχύτητες ανόδου (upload) έως 3 Mbps και 10 Mbps, αντίστοιχα.

Οι νέες επιλογές υπερ-υψηλών ταχυτήτων απευθύνονται σε οικιακούς Πελάτες, Επαγγελματίες ή και Μικρές Επιχειρήσεις με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες χρήσης του διαδικτύου, για ακόμη πιο γρήγορη λήψη και αποστολή των δεδομένων στο διαδίκτυο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η τεχνολογία VDSL2 είναι πολύ διαδεδομένη σε χώρες του εξωτερικού για την παροχή υψηλών ταχυτήτων στο Internet.

Οι τιμές για τους οικιακούς Πελάτες διαμορφώνονται στα 37€/μήνα για την υπηρεσία2play 35Mbps (upload έως 3Mbps) και στα 45€/μήνα για την υπηρεσία 2play 50Mbps (upload έως 10Mbps).
Αντίστοιχα για τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις η τιμή του 2play 35Mbps διαμορφώνεται στα 40€/μήνα και του 2play 50Mbps στα 48€/μήνα. Όλες οι τιμές είναι τελικές και περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Οι νέες ταχύτητες VDSL προσφέρονται και στην υπηρεσία 1play, δηλαδή είναι διαθέσιμες και για Πελάτες που επιθυμούν μόνο χρήση Internet με τις τιμές για τους οικιακούς να διαμορφώνονται στα 34€/μήνα για το 1play 35Mbps και στα 42€/μήνα για το 1play 50Mbps. Για τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις αντίστοιχα οι τιμές διαμορφώνονται στα 37€/μήνα για το 1play 35Mbps και στα 45€/μήνα για το 1play 50Mbps.

Σημειώνεται ότι τα προϊόντα 2play και 1play 35Mbps και 50Mbps είναι προς το παρόν διαθέσιμα μόνο στην Αττική ενώ θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη και από το νέο έτος και τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας στα οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία. Προϋπόθεση παροχής των νέων ταχυτήτων είναι η απόσταση του σπιτιού ή της επιχείρησης των Πελατών από το αστικό κέντρο της περιοχής τους να είναι εντός του μήκους που ορίζει η νέα τεχνολογία, δηλαδή περίπου 1.000 μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Cyta συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες 2play (Internet & Σταθερή) μέσω της τεχνολογίας ADSL2+, ξεκινώντας από τα 16€/μήνα για ταχύτητα έως4Mbps.
Με τις νέες ταχύτητες οι επιλογές στα προϊόντα 2play της Cyta διευρύνονται σε 5 διαθέσιμες συνολικά (έως 4Mbps8Mbps24Mbps35Mbps και 50Mbps) οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με πολλά προγράμματα χρόνου ομιλίας (προς Σταθερά Ελλάδος, Κινητά Ελλάδος, Σταθερά Διεθνών Προορισμών και από Cyta προς Cyta σε Ελλάδα & Κύπρο) ώστε οι Πελάτες να δημιουργήσουν το προϊόν Internet & Σταθερής τηλεφωνίας που ταιριάζει στις ανάγκες τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Wind μπαίνει και αυτή με τη σειρά της στο VDSL “παιχνίδι” και ακολουθεί την ίδια τιμολογιακή πολιτική με την Forthnet, δίνοντας την δυνατότητα για κάποιον που είναι ήδη συνδρομητής ενός πακέτου Double Play να το “αναβαθμίσει” σε VDSL (και ταχύτητες έως και 50Mbps) προσθέτοντας  10€ στο λογαριασμό του κάθε μήνα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ VDSL ΑΠΟ ΤΗΝ WIND

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Wind
VDSL Internet με ταχύτητες έως 50 Mbps προσφέρει από σήμερα η WIND στους πελάτες της, για ακόμη πιο γρήγορη πλοήγηση στο διαδίκτυο από τη σταθερή γραμμή τους.

To WIND VDSL διατίθεται στην ταχύτητα των 50 Mbps με μηναίο πάγιο μόνο 10€ ως πρόσθετη υπηρεσία (add-on), η οποία μπορεί να συνδυαστεί με τις υφιστάμενες προσφορές WIND Double Play (L,M & S), WIND ONE (M,L,XL-σταθερή) και WIND Business Double Play, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες οικιακών πελατών αλλά και επαγγελματιών, για ακόμη πιο γρήγορο Internet.Η νέα υπηρεσία WIND VDSL προσφέρει πραγματική εμπειρία πολύ γρήγορου Internet, σύμφωνα με τα στοιχεία μετρήσεων που πραγματοποίησε η WIND σε πιλοτικούς  χρήστες της υπηρεσίας στη διάρκεια εξαμήνου. Το πιλοτικό πρόγραμμα της WIND για το VDSL ξεκίνησε τον Μάιο και ως σήμερα οι ταχύτητες που παρατηρήθηκαν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 40 Mbps, ταχύτητα τριπλάσια σε σύγκριση με τις διαθέσιμες ταχύτητες της τεχνολογίας ADSL.«Προετοιμαζόμαστε εμπορικά και τεχνολογικά από τις αρχές της χρονιάς ώστε να μπορούμε σήμερα να προσφέρουμε στους πελάτες μας τη νέα υπηρεσία VDSL απόλυτα λειτουργική αλλά και ιδιαίτερα προσιτή, στο πνεύμα της οικονομίας που διακρίνει όλη τη γκάμα προϊόντων WIND» δήλωσε σχετικά ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας, Αντώνης Τζωρτζακάκης. «Η συνεχώς ανοδική πορεία μας στη σταθερή τηλεφωνία βασίζεται στις σημαντικές επενδύσεις που η WIND υλοποιεί για δικτυακές υποδομές αλλά και στις ανταγωνιστικές προσφορές για τον καταναλωτή. Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών τόσο στη σταθερή τηλεφωνία όσο και στην κινητή αποτελεί μακροπρόθεσμη στρατηγική για την εταιρεία μας» επεσήμανε ο κ. Τζωρτζακάκης για τη νέα γενιά σταθερών δικτύων και την τεχνολογία VDSL.

Η νέα υπηρεσία VDSL διατίθεται από τη WIND με ειδική τιμή προσφοράς 10€  το μήνα, ώστε οι συνδρομητές της να γνωρίσουν την εμπειρία του Internet στις πιο υψηλές ταχύτητες ενώ και τα τέλη ενεργοποίησης της υπηρεσίας είναι δωρεάν.

 

 

 

 

 

 

 

O OTE ουσιαστικά είναι ο “παντοκράτορας” του δικτύου τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και φυσικά δεν θα έλειπε απο το παιχνίδι αυτό. Οι τιμές που ανακοινώνει έχουν διάρκεια συμβολαίου 12 μήνες και σε περίπτωση που υπάρχει ISDN, κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υπολογίσει ένα κόστος 4,31€ το μήνα παραπάνω. Ακολουθούν οι τιμές για OTE VDSL.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ VDSL ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ

 

*** Θα πρέπει να σημειώσουμε, πως για να αποκτήσει κάποιος ενδιαφερόμενος πακέτο με VDSL (για ταχύτητες έως και 50Mbps) θα πρέπει να πληρεί τις προϋποθέσεις της τεχνολογίας VDSL, δηλαδή η απόσταση του σπιτιού του να μην ξεπερνάει το 1 χιλιόμετρο απο το εκάστοτε DSLAM (κέντρο) της περιοχής του.

 

 


 • nikaspaulos

  Πότε θα έρθει εκείνη η ώρα που θα παίρνουμε VDSL κατευθείαν απο το ΚΑΦΑΟ! Εκείνη την ευλογημένη ώρα περιμένουμε. Το ΚΑΦΑΟ έξω απο το σπίτι μου με περιμένει και αυτό! :)

 • alexandros

  Εγώ προσωπικά θα περιμένω λίγο να “στρώσει” το πράγμα.. Δεν νομίζω να είναι η σωστή στιγμή τώρα να βάλει κάποιος VDSL…

 • Σπύρος Γερακάρης

  Η τεχνολογία αυτή (όπως αναγράφεται και στο άρθρο) χρειάζεται να είσαι πολύ κοντά στο DSLAM. Απορώ γιατί δίνουν VDSL πάνω στον χαλκό του πΟΤΕ…

 • http://dailyfix.gr UltraX

  Σίγουρα θα υπάρξουν “παιδικές ασθένεις”, όπως πάντα.

 • roukounas

  ti na leme paidia geitonikes xwres boulgaria roumania exoun 100/100 kai emeis paizoume me ta psemata kai mexri na ginei pantou zhse mai …..eidika otan akouw sthn diafimhsh uperripsiles taxythtes mou girizoun ta entera …. merikh psaronoun an eisai psagmenos omws …….

  • Marinos

   Στη Βουλγαρία έχουν μυαλό και ξέρουν πως το μέλλον είναι το Internet και επενδύουν σε αυτό, όχι όπως εδώ στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια πισωγυρίσματος και τακτικές ψωροκώσταινας.

   Δεν υπάρχει κανένα μέλλον με τα πολιτικά κόμματα που υπάρχουν στο προσκήνιο. ΚΑΝΕΝΑ.