Η διαμάχη της Google με την Κίνα, φαίνεται πως τελειώνει.

Marinos 20/07/2010 0
Η διαμάχη της Google με την Κίνα, φαίνεται πως τελειώνει.

Μετα απο πολλά επεισόδια και ίντριγκες, το θέμα με τη διαμάχη της Google με την Κίνα φαίνεται πως φτάνει σε ένα αίσιο τέλος. Για όσους δεν γνωρίζουν για την διαμάχη αυτή, απλά να πούμε πως τα πράγματα είχαν πάρει την κατιούσα όταν η Κίνα (με το αυστηρό ύφος που διαθέτει) είχε απαγορεύσει στην Google να υλοποιήσει κάποιες πολιτικές τις οποίες χρησιμοποιούσε και σε άλλες χώρες παγκοσμίως και που με αυτόν τον τρόπο η Google “στράβωσε” κοινώς και άρχισαν οι ανακοινώσεις επι ανακοινώσεων απο τους δύο.

Στο σημείο που βρισκόμαστε, μετά απο πολλές διαπραγματεύσεις, φαίνεται πως Google και Κίνα φτάνουν σε μια απο κοινού συμφωνία (με κάποιες αλλαγές που έγιναν απο την τελευταία).

Ο Αμερικάνικος κολοσσός πέτυχε μία ισσοροπία κατα την οποία θα έχει τα .cn domains (που επάνω τους θα εφαρμόζεται ο Κινεζικός νόμος) αλλα απο την άλλη πλευρά θα έχουν και ένα link που θα βγαίνει έξω, στο uncensored Hong Kong hub, οπότε αυτό πρέπει να ήταν και το σημείο που οι δυο πλευρές τα βρήκαν. Πάντως ακόμα και τα domains με .hk κατάληξη, θα περνάνε μέσα απο τον Κινεζικό Firewall.

Απομένει να δούμε αν θα είναι το τελευταίο επεισόδιο σε αυτή την σαπουνόπερα, γιατί έτσι έχει καταλήξει να είναι.

[via]