Σύνεφφα μεταξύ Google και Microsoft ?

Marinos 10/06/2010 0
Σύνεφφα μεταξύ Google και Microsoft ?

Google και Microsoft φαίνεται πως δεν θα συνεχίσουν χέρι-χέρι καθώς υπήρξε θέμα με την ασφάλεια της πρώτης μετά απο επίθεση που δέχτηκε απο την Κίνα. Το πρόβλημα βρέθηκε σε αρκετούς υπολογιστές με εγκατεστημένο τον Internet Explorer 6 και αφορούσε σε μία “τρύπα” του κώδικα που άφηνε περιθώριο σε κάποιον, να μπεί στον υπολογιστή και να τρέξει οποιοδήποτε unauthorized πρόγραμμα ήθελε, πηγαίνοντας τον χρήστη σε ένα tricky website οπου και έτρεχε το script αφήνοντας τον υπολογιστή στα χέρια του επίδοξου hacker.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google, θα γυρίσει όλα τα συστήματά της σε Mac ή Linux και θα αφήνει τους υπαλλήλους να τρέχουν Windows μόνο σε laptops και μάλιστα αφού έχουν πάρει την άδεια απο υψηλόβαθμα στελέχη.Και μόνο το σχόλιο που έγινε απο την πλευρά της Google τα λέει όλα :

“We’re not doing any more Windows. It is a security effort,” said an employee at Google. “Linux is open source and we feel good about it,” said the employee. “Microsoft we don’t feel so good about.”

Eπίσης, η πολιτική της Google πλέον, είναι οι υπάλληλοί της να τρέχουν προϊόντα της όπως Google Chrome για browser αλλα ακόμα και Google OS!

Πάντως μου φαίνεται πολύ παράξενο, που μία εταιρία τόσο μεγάλη όσο η Google, άφηνε τους υπολογιστές της να τρέχουν Internet Explorer 6. Δεν είναι?.. Μήπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω απο αυτό.. ?

.
(via)