Πώς θα έπρεπε να είναι οι σωστές υποδομές τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα!

chrisgr 02/06/2013 0
Πώς θα έπρεπε να είναι οι σωστές υποδομές τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα!

How to buy EPLAN Electric P8 32 bit oem
Με την πρόσφατη μου μετακόμιση στο εξωτερικό, εκτός από τα πολλά παραδείγματα για το πώς θα έπρεπε να είναι πολλά πράγματα στην Ελλάδα, είπα να ασχοληθώ λίγο με τις υποδομές στις τηλεπικοινωνίες.
Αποφάσισα λοιπόν, στο καινούργιο μου διαμέρισμα στην Γερμανία, να κάνω σύνδεση Internet/Τηλεφωνίας. Θα παραλείψω τα διαδικαστικά για την σύνδεση και θα πάω απευθείας στις υποδομές.
Καταρχήν να πώ ότι είχα παραγγείλει την 100mbps/5mbps upload γραμμή σε Fiber με 40 ευρώ τον μήνα και απεριόριστη τηλεφωνία αλλά λόγω καλύτερης προσφοράς, συν ότι τα συμβόλαια εδώ είναι 2ετή αποφάσισα να βάλω την 50mbps/2.5mbps Cable με 23 ευρώ και όλα δωρεάν ( και κλήσεις σε κινητά απεριόριστα ) που υπήρχε σε προσφορά.
Θα μου πεις, ” προτίμησες να βάλεις Cable αντι για FIBER που λαχταράμε ολοι στην Ελλάδα να δούμε;” Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Διότι όπως είπα και πιο πριν τα συμβόλαια είναι διετή και η αλλαγή από Cable σε FIBER είναι 1 κλικ μακριά,1 εργάσιμη για αλλαγή του Router και 20 ευρώ «πρόστιμο».Το να ανέβεις συμβόλαιο γίνεται το να κατέβεις δύσκολο.

How to buy VMware Fusion 7 oem
Στο θέμα των υποδομών λοιπόν. Το γνωστό μας «καφάο» θα το συναντήσουμε στο εσωτερικό της πολυκατοικίας. Η κάθε εταιρία έχει το δικό της «μίνι καφάο» και υποχρεούται να το διατηρεί σε καλή κατάσταση από μόνη της. Έτσι λοιπόν αντί κάποιος να δεί αυτό :

(Ελλάδα )
kafao

Θα δει αυτό ( Γερμανία )

2013-05-29_22-22-07_509

Cheap Adobe Creative Suite 5 Production Premium 64 bit oem
Στο «μίνι καφάο» να σημειώσω ότι φτάνει οπτική ΙΝΑ. Δηλαδή έχουμε αυτό που λέμε Fiber 2 the Home (FTTH). Από το καφάο λοιπόν φεύγει κεντρικό ομοαξονικό καλώδιο που πάει στον κατανεμητή.  Αντί λοιπόν για το δισύρματο καλώδιο που έχουμε εμείς , το κλασσικό χάλκινο, έχουμε το ομοαξονικό που είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που έχουμε για την τηλεόραση στην Ελλάδα. Να σημειώσω ότι υπάρχει και το κλασσικό χάλκινο για χρήστες που δεν επιθυμούν καλωδιακή σύνδεση ή Fiber και θέλουν απλά ADSL ‘η VDSL ( πράγμα δύσκολο με τις χαμηλές τιμές που υπάρχουν εδώ).
Στον όροφο λοιπόν, αντί να φεύγουν από τον κεντρικό κατανεμητή τα καλώδια σε κάθε διαμέρισμα όπως στην Ελλάδα που το έχουμε συνήθειο ,με αποτέλεσμα σε βλάβη του καλωδίου όπως υγρασία, οξείδωση, κόψιμο να περνάμε μετά εξωτερικό καλώδιο η να ψαχνόμαστε τι συμβαίνει και να έχουμε διακοπές η θόρυβο, στην περίπτωση μας υπάρχει ένα κεντρικό ομοαξονικό με πολύ καλή μόνωση και πάει σε κατανεμητές οι οποίοι υπάρχουν σε κάθε όροφο.

2013-05-29_22-22-16_278

Where can i buy Adobe Creative Suite 3 Design Premium 64 bit software
Από εκεί μοιράζονται στα διαμερίσματα από 1 ομοαξονικό για την τηλεόραση και 1 ζευγάρι χάλκινο (για παλιές συνδέσεις) μέσα από πλαστικό σωλήνα-κανάλι ώστε να μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί εάν φθαρεί . Όλα σε τάξη και απίστευτα καθαρά (Σημείωση η πολυκατοικία είναι του 1952).

2013-05-29_22-20-57_550

Where to buy Sony Sound Forge Audio Studio 9 64 bit software
Στο εσωτερικό του σπιτιού συναντάμε μια πρίζα με ομοαξονικό και το κλασσικό τηλεφωνικό (εδώ έχουν 3 τρύπες γιατί είναι παλιά η πρίζα)

πριζα

Purchase Sony ACID Pro 7
Όσο για την σύνδεση..εδώ μόνο μερικά Screenshots από την απόδοση του ρουτερ,τον συγχρονισμό και το Download.Μιλάμε για απίστευτη ποιότητα σήματος και απόδοσης της γραμμής.Πραγματικά αξίζει με το παραπάνω και δεν υφίστατο καμία σύγκριση με τις γραμμές στην Ελλάδα.

 

cable-stats
speedtest

 

922684_10151416925396238_1179626425_n

Best price Windows 10 Enterprise
Έτσι λοιπόν είναι οι «σωστές» υποδομές τηλεπικοινωνιών κάτι που θα αργήσουμε να δούμε στην Ελλάδα (εάν δούμε) , για να μπορέσουμε να έχουμε επιτέλους κάτι ποιοτικότερο από αυτό που «ακριβοπληρώνουμε» για να έχουμε.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Discount Adobe Creative Suite 4 Web Premium software
Να σημειώσω εδώ ότι το δικό μου ομοαξονικό λόγω ανακαίνισης είχε φθαρεί και χρειάστηκε αλλαγή.Εδώ θα κάνω ακόμα μια σύγκριση με τους τεχνικούς μας μιας και είμαι και εγώ ενας από αυτούς και μου επιτρέπετε 
Ο τεχνικός στην Ελλάδα χρεώνεται 49 ευρώ από τον πάροχο προαιρετικά για να έρθει να κάνει την εγκατάσταση.Η εγκατάσταση της Ελλάδας περιλαμβάνει:
• Άνοιγμα του κουτιού του ρουτερ.
• Εγκατάσταση CD εάν χρειαστεί (οι ποιο πολλοί βαριούνται)
• Σύνδεση του Wifi με το λαπτοπ του τεχνικού για να δεί ότι εχει ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
• Καλό σας απόγευμα

Ο τεχνικός στην Γερμανία κοστίζει 19 ευρώ. Ήρθε λοιπόν ανοίγει το ρουτερ,το συνδέει στην πρίζα. «Η πρίζα σας είναι παλαιά, υπάρχει μια πιθανότητα να μην έχει καλή απόδοση οπότε θα σας την αλλάξω »Συνδέει το ρουτερ, συγχρονίζει στα 30+ Mbps.

Βγαίνει εξω και με ρωτάει:
«Πώς το θέλετε το καλώδιο να το περάσουμε στον τοίχο εκεί που ηταν η σε άλλο μέρος;»
«ποιο καλώδιο;»
«Θα σας αλλάξω το καλώδιο έχει υποστεί φθορές»
«Πόσο θα πληρώσω εξτρά;»
«Έχετε πληρώσει ήδη κύριε..19 ευρώ στο συμβόλαιο σας αρχική εγκατάσταση»

Μαλιστααααα…Αποτέλεσμα, 1.5 ώρα βγάλσιμο το παλιό καλώδιο,εγκατάσταση καινούργιου σε διαφορετικό μέρος επειδή το ήθελα αλλού, με κανάλι στον τοίχο, καινούργια πρίζα και παρακαλώ παρακαλώ…έφερε ηλεκτρική σκούπα από το αυτοκίνητο του και μου σκούπισε το χαλί από την σκόνη που έκανε με το ηλεκτρικό κατσαβίδι.

2013-05-29_22-18-03_711

2013-05-29_22-18-31_415

 

Είμαστε ακόμα πίσω ε;…