Τέλος εποχής για τα Sony VAIO!

Marinos 07/02/2014 0
Τέλος εποχής για τα Sony VAIO!

Τις περισσότερες φορές, οι τεχνολογικές ειδήσεις δεν κρύβουν κάποια συναισθηματική αξία, αλλά όταν (σπάνια) αυτό γίνεται, η φόρτιση είναι μεγάλη. Αυτή τη στιγμή, το συναίσθημα αυτό μπορούν να το νιώσουν μόνο οι φίλοι μίας απο τις πιο γνωστές σειρές laptop στον κόσμο, των Sony VAIO.

Η Sony, λόγω της πτώσης της αγοράς των PC πούλησε το θρυλικό τμήμα του Sony VAIO στην Ιαπωνική εταιρία Japan Industrial Partners (JIP) χωρίς να κάνει γνωστό το ποσό εξαγοράς και αφήνει πίσω της μία τεράστια ιστορία στον κόσμο των φορητών υπολογιστών. Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς κάτι όταν απο μόνος του, ο πρόεδρος της Sony, κος Kaz Hirai δηλώνει πως

“ήταν μία οδυνηρή απόφαση”

Το τμήμα του VAIO έπρεπε να πουληθεί μιας και η Sony απολύει 5.000 υπαλλήλους (1.500 μόνο στην Ιαπωνία) και σε μία προσπάθεια ανανέωσης προτίθεται να αναδιαμορφώσει τα τμήματά της και να αφοσιωθεί περισσότερο  στον τομέα του Imaging (φωτογραφικές μηχανές, κάμερες κτλ.), Gaming και Mobile, με την αγορά των φορητών συσκευών (Smartphones, Tablets και Wearable Devices κ.α.) να αποτελούν την επένδυση για το μέλλον.

250 με 300 υπάλληλοι της Sony θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της JIP για την κατασκευή των επόμενων μοντέλων VAIO και τα τμήματά σχεδιασμού, ανάπτυξης και πωλήσεων. Μένει να δούμε αν τα VAIO, χωρίς την υπογραφή της Sony , καταφέρουν να γίνουν πάλι τόσο ελκυστικά  τόσο στο κοινό στο οποίο απευθύνονται, όσο και σε νέους αγοραστές αλλά και αν η ποιότητά τους παραμείνει αναλλοίωτη.

[via,image]