10 τρόποι για να προφυλάξετε τον ψηφιακό σας κόσμο!

Marinos 11/03/2013 0
10 τρόποι για να προφυλάξετε τον ψηφιακό σας κόσμο!

Where to buy Corel Home Office 5 32 bit oem
Κακά τα ψέματα, έχεις δύο ζωές και το ξέρεις. Η μία είναι η φυσική ζωή που ζείς έξω στο φυσικό περιβάλλον οπου αναπνέεις, μιλάς σε κόσμο, μυρίζεις, αισθάνεσαι, περπατάς, γελάς, ακούς. Απο την άλλη, είναι και η ζωή που ζείς μέσα απο τον υπολογιστή σου, στο Internet, online οπου η παρουσία σου και οι δραστηριότητές σου επηρεάζουν και την φυσική σου ζωή με έναν (αρκετά πλέον) άμεσο τρόπο.

Where to buy Intuit QuickBooks Ent 2015 64 bit
Επειδή λοιπόν η ψηφιακή ζωή του καθενός μας (ή αλλιώς το αντίστροφο της AFK ζωής, όπως λένε και οι πρωτομάστορες του PirateBay) έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις, μήπως θα ήταν η σωστή στιγμή να πάρεις τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει ΤΩΡΑ;…

10 ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΤΗΣ ONLINE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΟΥ :

Adobe Illustrator CS5 oem
1. Προφύλαξε τις συσκευές σου με password : Φαντάσου τον υπολογιστή ή το tablet σου σαν να  είναι το αυτοκίνητό σου. Ποτέ δεν θα το άφηνες εκεί έξω με τις πόρτες ανοιχτές, ξεκλείδωτο. Αν το έκανες, την επόμενη ημέρα μπορεί να έβρισκες τα πάντα στην θέση τους και κανείς να μην είχε πειράξει τα πράγματά σου. Μπορεί όμως και να το έβρισκες παραβιασμένο με το στερεοφωνικό σου και τα υπόλοιπα αξεσουάρ αξίας που είχες αγοράσει να έχουν κάνει φτερά.

Microsoft Office Project Professional 2003 64 bit download
2. Bάλε ένα Google Alert για το όνομά σου : Είμαι σίγουρος πως θέλεις να ξέρεις τα πάντα για τα οποία λέγονται και γράφονται για σένα στο Internet. Τί καλύτερο λοιπόν να βάλεις το Google να σου παρουσιάζει τα νεότερα σχόλια για σένα που έχουν γραφτεί online με έναν super απλό τρόπο; Κάνε κλίκ σε αυτό εδώ το link, μπές στο Google Alerts και βάλε το όνομά σου και άφησε το Google να κάνει τα μαγικά του.

Download Autodesk AutoCAD Architecture 2015
3. Κάνε Sign-Out κάθε φορά που τελειώνεις με κάποια online υπηρεσία : Αυτό σημαίνει πως όποτε τελειώνεις τις “δουλειές” σου με το Facebook, το Outlook.com, το Hotmail (που μας αφήνει το καλοκαίρι), το Google+, Τwitter κ.α. καλό θα ήταν να κάνεις Sign-Out απο τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Όταν χρειαστεί να ξαναμπείς, κάνε ξανά Sign-in. Τόσο απλό και εύκολο.

Get DFMPro 3.7 software
4. Μην δίνεις το email σου, το τηλέφωνό σου ή τον ΤΚ σε οποιονδήποτε : Σκέψου έναν τύπο σε ένα bar που σου ζητάει το τηλέφωνό σου απο το πουθενά. Θα το έδινες; Φυσικά και όχι. Οπότε μην πέσεις στην παγίδα την επόμενη φορά που κάποιος υπάλληλος καταστήματος τεχνολογικών (ή αλλων) προϊόντων σου ζητήσει αυτά τα στοιχεία. Τις περισσότερες των περιπτώσεων τα θέλει για στατιστικούς λόγους και για να προωθήσει η εταιρία τα προϊόντα της με έναν αρκετά “ενοχλητικό” τρόπο.

Best price Autodesk Revit LT 2015 64 bit
5. Κρυπτογράφησε τον υπολογιστή σου : Με αυτή την δυνατότητα κρυπτογραφείς κάθε byte δεδομένου που υπάρχει στον υπολογιστή σου, οπότε και να σου κλέψει κάποιος (φίλος ή μη) τα δεδομένα σου με οποιονδήποτε τρόπο, θα χρειαστεί το password σου και το αντίστοιχο “κλειδί” για να αποκρυπτογραφήσει τα προσωπικά σου αρχεία. Για εσάς που έχετε Mac μπορείτε να πάτε στο “Security and Privacy” απο εκεί στο “File Vault” και επιλογή στο “Turn On File Vault” και τατάάά.. να ο κρυπτογραφικός δυναμίτης! 🙂 Για τους Windows χρήστες απλά κάνετε enable το BitLocker!

Purchase Microsoft Visual Studio Professional 2015 64 bit
6. Ενεργοποίησε το 2-step Authentication στο Gmail : Ενεργοποιώντας αυτή την λειτουργία, κάθε φορά που θα προσπαθείτε να μπείτε στο Gmail σας απο μία άλλη συσκευή, θα σας ζητείτε ο κωδικός ο οποίος θα σας αποστέλλεται στο τηλέφωνό σας. Έτσι, αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο password σας, δεν θα μπορεί να κάνει log-in στο Gmail απο οποιαδήποτε άλλη συσκευή αφού πρώτα θα πρέπει να εισάγει τον κωδικό που έχει σταλεί μόνο στο τηλέφωνό σας. 😉 H Google λέει πως αυτή την δυνατότητα την χρησιμοποιεί πολύς κόσμος, γίνεται ένας απο αυτούς!

7. Πλήρωσε μετρητά για αντικείμενα που ίσως σε ντροπιάσουν : Το πιασες το μήνυμα. Υπάρχουν μερικές φορές κάποια πράγματα που δεν θέλεις να ξέρουν οι άλλοι πως αγόρασες. Τί πιο σωστό τότε να μην κάνεις μια αγορά η οποία θα αφήσει ίχνη που θα δείχνουν εσένα ως αγοραστή/αγοράστρια. 🙂

8. Άλλαξε τις ρυθμίσεις του Facebook σε “Friends Only” : Μπές στις ρυθμίσεις προσωπικής ασφάλειας και άλλαξε την ρύθμιση απο “Public” σε “Friends Only”. Αν θέλεις όμως να κρατήσεις τις Custom ρυθμίσεις σου τότε να είσαι σίγουρος πως μόνο αυτοί που θέλεις μπορούν να δούν τα προσωπικά σου μηνύματα.

9. Καθάρισε το ιστορικό στον browser σου τακτικά : Πόσες φορές το έχεις κάνει αυτό. Χμμμ.. ναι.. μάλλον καμμία. Μπές στις ρυθμίσεις του browser σου (Internet Explorer, Firefox, Chrome κτλ), πήγαινε στα “Privacy Settings” και επέλεξε “Never Remember Your History”. Με αυτό τον τρόπο τα websites που σε “παρακολουθούν (για λόγους marketing ή άλλα πιο επικίνδυνα πράγματα) δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν (τουλάχιστον με την συχνότητα που μπορούσαν μέχρι τώρα)

10. Χρησιμοποίησε έναν IP Masker : Με αυτές τις εφαρμογές κρύβεις την παρουσία σου στο Internet και ειδικότερα την IP διεύθυνσή σου. Μπορείς να κατεβάσεις το Tor ή να μπείς και να γραφτείς στην υπηρεσία HideMyAss.com (όνομα και πράγμα) 🙂