Το κουτί της ζωής.

Marinos 03/07/2010 4
Το κουτί της ζωής.

Έχω διαβάσει κατα καιρούς διάφορες οικολογικές λύσεις, λύσεις σαν το Life Box όμως, ποτέ. Είδες που τα πιό απλά πράγματα είναι και τα καλύτερα?.. Το Life Box λοιπόν είναι ένα απλό κουτί. Οι εταιρίες μπορούν να βάλουν προϊόντα μέσα και να το αποστείλουν οπουδήποτε θέλουν. Με τη σειρα του, ο εκάστοτε courier θα το παραλάβει και θα το φέρει στο σπίτι σου. Εδώ λοιπόν είναι που αλλάζει η ιστορία. Αντί να πάρεις το κουτί και να το πετάξεις στον κάδο ανακύκλωσης, θα πάρεις το κουτί, θα το κάνεις κομματάκια, θα το φυτέψεις στο χώμα και voila, 100 δένδρα περισσότερα σε αυτό τον βασανισμένο πλανήτη.

Το Life Box είναι φτιαγμένο απο ανακυκλώσιμο χαρτί, όπως δηλαδή κάθε κουτί που γνωρίζεις μέχρι αυτή τη στιγμή. Πάνω του είναι εμπλουτισμένο με μύκητες και διάσπαρτους σπόρους που θα σου δώσουν την ευκαιρία να φυτέψεις έως και 100 δένδρα ! Όταν το φυτέψεις, οι μύκητες (ή αλλιώς μούχλα) θα βοηθήσουν τους σπόρους να μεγαλώσουν. Το μόνο πρόβλημα είναι να μην το παραλάβει ο Courier βρεγμένο..εκεί τα πράγματα θα ξεκινήσουν λίγο νωρίτερα…και δεν το θέλουμε αυτό.

Το life box απο μόνο του, κοστίζει 30-50$ στην Αμερική (ναι, είναι ακριβούτσικο) και αυτή τη στιγμή διαθέσιμο μόνο στην Αμερική. Μία εταιρία μπορεί να παραλάβει μέχρι και 100 κουτιά σε μία σαφώς καλύτερη τιμή.

Αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμη, μπορείς απλά να σκεφτείς εταιρίες σαν την HP ή την Sony να χρησιμοποιούν τέτοια κουτιά. Βάλε μόνο το 1-2% της αγοράς της Αμερικής να χρησιμοποιούν τα LifeBoxes, κάνε τα μαθηματικά και θα καταλήξεις με 25.000 στρέμματα πλούσια σε δένδρα! Θές περισσότερα? Βάλε 1 δένδρο απο κάθε κουτί να παραμένει ζωντανό για 30 χρόνια and there you have it. Τόνοι διοξειδίου του άνθρακα κάνουν αυτόματα φτερά και εσύ κι εγώ αναπνέουμε καλύτερα.

Όχι απλά μία λύση, μία ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ λύση.

[via,via,via]


 • http://ergasia.blogspot.com/ ergasia

  Να λοιπόν που μια ιδέα απλή και περιβαλλοντική έγινε μια επιχείρηση αποδοτική. Αντίστοιχο είναι και το αφιέρωμα που έχω στο blog μου για τη Jennifer στο post “Δική σου ιδέα, δική σου δουλειά!”. Τέτοια παραδείγματα πρέπει να τα προωθούμε. Πρέπει να κυνηγάμε τις ιδέες μας, γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει που μπορεί να μας βγάλουν!

  • UltraX

   Είναι απίστευτο concept, το μόνο κακό είναι πως τέτοιου είδους concepts τυγχάνουν κακής διαχείρισης.. ο λόγος απλός. Το χρήμα.

 • http://ergasia.blogspot.com/ ergasia

  Κοίτα…αν εξαιρέσεις χώρες όπως η Ελλάδα με τη στενομυαλιά του επιχειρηματικού / επενδυτικού κλάδου σε άλλες χώρες τέτοιες καινοτόμες ιδέες προωθούνται. Βέβαια και για εδώ θα σου έλεγα να δεις την ιστοσελίδα http://www.prasines-steges.gr/ όπου ενώ εδώ το σκεφτόμαστε, αυτοί που το τρέχουν έχουν ήδη βγάλει και πατέντα πανευρωπαϊκή και πάνε και για Αμερική. Πόσο γνωστοί σου είναι; Προώθηση φίλε μου…εκεί χωλένουμε

 • UltraX

  Σε πολλά χωλένουμε αλλα ποιός μας ακούει. Το παράδειγμα και ειδικά το σλόγκαν των γνωστών πλέον atenistas “Δράσε ή Σκάσε” είναι απο τα πιό πετυχημένα που έχω ακούσει και ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή μας εδώ στην Ελλάδα, γιατι μόνο αν δράσουμε ατομικά ο καθένας μέσα στην καθημερινότητα θα μπορέσει να αλλάξει κάτι.